Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja podjetja Strunca s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje Strunca s. p., pravice in obveznosti uporabnika in podjetja ter urejajo poslovni odnos med podjetjem Strunca s.p. in kupcem.

Podjetje Strunca s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • cene, ki so jasno in nedvoumno določene, razvidno je prikazano, da že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • časovno veljavnost ponudbe,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba podjetja Strunca s. p. ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

Cene in DDV

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko dnevno spremenijo. Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne in veljajo za nakup prek spletnega kataloga www.strunca.com.

 

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Strunca s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca. Osebne podatke kupca bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupca v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Podatke kupca bomo občasno uporabili le zato, da ga obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah, za katere z gotovostjo trdimo, da za kupca predstavlja pomembne informacije. Če teh informacij kupec ne želi prejemati, nas lahko o tem kadarkoli obvesti na elektronski naslov: info@strunca.com.

 

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

V primeru, da z izdelki, kupljenimi v spletnem katalogu podjetja Strunca s.p. kupec ne bi bil zadovoljen oziroma bi iz kakršnegakoli razloga želel odstopiti od nakupa (pogodbe) nam mora, v roku 14 dni od prejema izdelka, to sporočiti na e-naslov info@strunca.com. Razlogov za odstop od pogodbe ni treba navesti, naročeno blago s predloženim originalnim računom pa je treba v 14 dneh od prejetja sporočila nepoškodovano in v originalni embalaži poslati na naslov: Strunca – Franc Hribar s. p. , Bratovševa ploščad 6, 1000 Ljubljana. Nemudoma ali najkasneje v roku 14 dni od odstopa od nakupa kupcu povrnemo vsa prejeta plačila. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije le stroške vračila blaga, razen, če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani kupca, da ga bremeni ta strošek.

Prejeta plačila vrnemo kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen, če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj: Kliknite za prenos.

 

Pritožbe in spori

Podjetje Strunca s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav nas lahko kupec pokliče na telefonsko številko 041 557 027 ali nam piše na e-naslov info@strunca.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V roku petih delovnih dni bomo kupcu potrdili, da smo pritožbo prejeli in ga obvestili, kako dolgo jo bomo obravnavali. Vseskozi bomo kupca obveščali o poteku postopka.

Podjetje Strunca s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se podjetje Strunca s.p. vedno prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

 

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (37. člen – 39.člen ZVPot).

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti odkar je bilo blago izročeno.